δραστηριοτητεσ

τεχνικές ανάγνωσης

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

Όσο νωρίτερα μάθει ένα παιδί να διαβάζει, τόσο πιο γρήγορα θα ξεκλειδώσει τα εργαλεία για τη γνώση. Ακολουθώντας το Αγγλικό εκπαιδευτικό πρότυπο της προσχολικής και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην ανάγνωση, σε συνδυασμό με το πρόγραμμα  “Read Write Inc”, ξεκινάμε μαθαίνοντας τα φωνήματα και καθώς προχωράμε ανακαλύπτουμε τόσο το λεξιλόγιο, όσο και τις δεξιότητες για την κατανόηση κειμένων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να ενθαρρύνονται τα παιδιά, ώστε να γίνουν ανεξάρτητοι αναγνώστες λογοτεχνικού υλικού. Επιπλέον, δουλεύουν σε μικρές αναγνωστικές ομάδες, αναλαμβάνουν ενεργούς ρόλους, όπως ο “Sammy the summariser” και συνεργάζονται παίζοντας, ώστε να ανακαλύπτουν τα μυστικά και τις ιδιαιτερότητες των κειμένων που συναντούν.
δημιουργικη γραφη

δημιουργική γραφή

Τα μικρά παιδιά μαθαίνουν πιο εύκολα και ευχάριστα όταν η πληροφορία που τους δίνουμε συνοδεύεται από μια εικόνα ή έναν ήχο. Χρησιμοποιώντας την έμφυτη αυτή τάση των παιδιών προς τη μάθηση, εισάγουμε τη διαδικασία παραγωγής γραπτού λόγου με τεχνικές παρόμοιες αυτών που χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία ενός κόμικ. Μέσα από πληθώρα θεμάτων “ντύνουμε” με εικόνες και λέξεις τις ιστορίες που σκαρφίζονται τα ίδια τα παιδιά και τα εξοικειώνουμε με τις ιδιαίτερες εκφραστικές δυνατότητες που φέρει η συνύπαρξη εικόνας και γραπτού κειμένου. Επιπλέον, “μιλούν” τα κείμενα, “Talk for Writing” και τα απομνημονεύουν με χειρονομίες και μιμητικές κινήσεις. Έπειτα, τα αποτυπώνουν στο χαρτί με σύμβολα και τέλος δημιουργούν τη δική τους γραπτή εκδοχή. Με αυτόν τον τρόπο, συμμετέχουν με το σώμα και τη φαντασία τους σε μια συνεργατική δράση, που τα καθιστά ανεξάρτητα στη δημιουργική γραφή.
δραματοποίηση

Δραματοποίηση παραμυθιού - Θεατρική Αγωγή

Μεγάλο μέρος της επικοινωνίας μας, ακόμα και αν δεν το συνειδητοποιούμε βασίζεται στη γλώσσα του σώματος, τις χειρονομίες και τις εκφράσεις του προσώπου. Αυτή η ικανότητα σε συνδυασμό με το έμφυτο ταλέντο των παιδιών στο παιχνίδι και τη φαντασία, αποτελεί την αφετηρία του προγράμματος “δραματοποίηση παραμυθιού” και υπόσχεται ότι η αυλαία των Αγγλικών θα ανοίξει μαγικά για τους μικρούς φίλους του LIBERTY LAB! Μέσα από πληθώρα παραδοσιακών και σύγχρονων βραβευμένων παραμυθιών, θα επικοινωνήσουμε τις αγαπημένες μας ιστορίες στα Αγγλικά, με όλα τα μέσα που διαθέτουμε. Τα μεγαλύτερα παιδιά μυούνται σε θεατρικούς πειραματισμούς, συγγράφουν δικούς τους διαλόγους και μπορούν να παρουσιάσουν τη δική τους αυτοσχέδια παράσταση ολοκληρώνοντας έτσι το ταξίδι.

110317093_754000648680502_3797864233565321964_n

Νεεσ τεχνολογιεσ

Τα tablet και τα σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα, προσφέρουν μια διασκεδαστική και καινοτόμο εμπειρία μάθησης. Τα παιδιά μέσα από διαδραστικά βιβλία, έναν ολόκληρο κόσμο εφαρμογών, παιχνίδια και κουίζ εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους και εξασκούν βασικές έννοιες γραμματικής. Επιπλέον, τα tablet ως εργαλείο μάθησης του μέλλοντος, ενθαρρύνουν τη συνεργασία και τη δημιουργικότητα, ενώ ταυτόχρονα αποτελούν ισχυρή βάση για ένα νέο μοντέλο εκπαίδευσης, το οποίο βάζει στο κέντρο την έρευνα ως εργαλείο προσωποποιημένης μάθησης.  

eikastika

Εικαστικα

Μέσα από την υλοποίηση εικαστικών δραστηριοτήτων το παιδί εκφράζει τα συναισθήματα και τις σκέψεις του, συνεργάζεται και πειραματίζεται, εξερευνά τα χρώματα, τα υλικά και τις διαφορετικές τεχνικές που του προσφέρονται. Ταυτόχρονα με αυτήν την όμορφη, δημιουργική διαδικασία, έρχεται σε επαφή με την Αγγλική γλώσσα και αλληλεπιδρά συνειδητά και υποσυνείδητα με τα γλωσσικά ερεθίσματα που συνδέονται με την ολοκλήρωση του κάθε εικαστικού έργου. Ως αποτέλεσμα, διευρύνεται η αντιληπτική του ικανότητα και εμπλουτίζεται το λεξιλόγιό του, μέσα από τη βιωματικότητα και την ψυχαγωγία.

Μουσικοκινητική αγωγή

Τα τραγούδια είναι ένας από τους πλέον βιωματικούς και διασκεδαστικούς τρόπους για την εξάσκηση λεξιλογίου σε μια ξένη γλώσσα. Μαθαίνοντας με ευκολία τους στίχους ενός τραγουδιού, τα παιδιά καλλιεργούν το αίσθημα αυτοπεποίθησης, απαραίτητο για να αγαπήσουν και να οικειοποιηθούν τη γλώσσα σε μια ευαίσθητη ηλικία. Όταν η μουσική συναντά και την κίνηση, τότε ένας ολόκληρος κόσμος ανοίγεται και βοηθά το παιδί να εξοικειωθεί με το σώμα του, το περιβάλλον και τους γύρω του, να χρησιμοποιήσει μουσικά όργανα και να εκφραστεί πηγαία και αυθόρμητα.