τμηματα & υπηρεσιες

Το εργαστήρι μας προσφέρει πληθώρα τμημάτων, τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες όλων των παιδιών.

Τμήμα Junior A, δύο 60λεπτα sessions, μία φορά την εβδομάδα για παιδιά 5-6 ετών.

Η πρώτη γνωριμία με τα Αγγλικά ξεκινάει εδώ για τους μικρούς μας φίλους! Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το Βρετανικό μοντέλο εκμάθησης, ανάγνωσης και γραφής “Read Write Inc” (RWI). Σύμφωνα με αυτό, τα παιδιά μαθαίνουν τους ήχους των Αγγλικών όπως προφέρονται μέσα στις λέξεις, πρώτα τους πιο συχνούς συνδυασμούς φωνημάτων και λέξεων και αργότερα τους πιο σύνθετους ήχους και φθόγγους. Οι ήχοι δίνονται μέσα από οπτικά ερεθίσματα, με τα βιβλία και τα βίντεο της μεθόδου από την σειρά “Biff Chip and Keeper”. Μέσα από ακουστικά ερεθίσματα τραγουδάμε τους ήχους, δυνατά, σιγά, θυμωμένα, χαρούμενα, σαν τραγουδιστές όπερας και σαν ροκ σταρ! Μας αρέσει να εξασκούμαστε σε ζευγάρια και μικρές ομάδες στην γραφή, χρησιμοποιώντας την άμμο, τα φύλλα, το νερό ή το σώμα μας. Ενισχύουμε το πρόγραμμα σπουδών μας με στοχευμένες θεματικές ενότητες, όπου η εξάσκηση του λεξιλογίου και η εξοικείωση των παιδιών με τα γραμματικά φαινόμενα γίνονται μέσα από την ολοκλήρωση εικαστικών projects, θεατρικών αυτοσχεδιασμών, κόμικς ιστοριών, εκπαιδευτικών εφαρμογών, μουσικοκινητικών δράσεων, πειραμάτων STEM και μαγειρικών συνταγών. 

Τμήμα Junior Α Plus / Junior Β, τέσσερα 60λεπτα sessions, δύο φορές την εβδομάδα για παιδιά 6-7 ετών.

Αυτό το τμήμα αποτελεί την πρότασή μας για μια δυναμική γνωριμία με την Αγγλική γλώσσα!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το Βρετανικό μοντέλο εκμάθησης, ανάγνωσης και γραφής “Read Write Inc” (RWI) και τη σειρά “Floppy’s Phonics” της Oxford University Press. Ο συνδυασμός αυτός αποτελεί ένα δομημένο πρόγραμμα, σχεδιασμένο για να διασφαλίσει σε όλα τα παιδιά την εκμάθηση της ανάγνωσης με ευκολία και ακρίβεια. Η ολιστική αυτή προσέγγιση δημιουργεί αναγνώστες με αυτοπεποίθηση, ομιλητές με ευφράδεια και συγγραφείς με κέφι. Σύμφωνα με αυτό το μοντέλο, τα παιδιά μαθαίνουν τους ήχους των Αγγλικών όπως προφέρονται μέσα στις λέξεις, πρώτα τους πιο συχνούς συνδυασμούς φωνημάτων και λέξεων και αργότερα τους πιο σύνθετους ήχους και φθόγγους. Οι ήχοι δίνονται μέσα από οπτικά ερεθίσματα, με τα βιβλία και τα βίντεο της μεθόδου. Μέσα από ακουστικά ερεθίσματα τραγουδάμε τους ήχους δυνατά, σιγά, θυμωμένα, χαρούμενα, σαν τραγουδιστές όπερας και σαν ροκ σταρ! Μας αρέσει να εξασκούμαστε σε ζευγάρια και μικρές ομάδες στην γραφή, χρησιμοποιώντας την άμμο, τα φύλλα, το νερό ή το σώμα μας. Ενισχύουμε το πρόγραμμα σπουδών μας με στοχευμένες θεματικές ενότητες, όπου η εξάσκηση του λεξιλογίου και η εξοικείωση των παιδιών με τα γραμματικά φαινόμενα γίνονται μέσα από την ολοκλήρωση εικαστικών projects, θεατρικών αυτοσχεδιασμών, κόμικς ιστοριών, εκπαιδευτικών εφαρμογών, μουσικοκινητικών δράσεων, πειραμάτων STEM και μαγειρικών συνταγών.

Τμήμα Junior B / B Plus, έξι 60λεπτα sessions,  τρεις φορές την εβδομάδα για παιδιά 5-7 ετών. 

Για μικρούς φίλους με μεγάλη αγάπη για τα Αγγλικά. Εντατικό, βιωματικό πρόγραμμα που συνδυάζει τη μέθοδο ανάγνωσης και γραφής  “Read Write Inc” (RWI) με την πρωτοπόρα προσέγγιση “Talk for Writing”, η οποία χρησιμοποιεί τον προφορικό λόγο και την αφήγηση ιστοριών  ως αφετηρία για την καλλιέργεια του γραπτού λόγου. Το πρόγραμμα σπουδών μας ενισχύεται με στοχευμένες θεματικές ενότητες, όπου η εξάσκηση του λεξιλογίου και η εξοικείωση των παιδιών με τα γραμματικά φαινόμενα γίνονται μέσα από την ολοκλήρωση εικαστικών projects, θεατρικών αυτοσχεδιασμών, κόμικς ιστοριών, εκπαιδευτικών εφαρμογών, μουσικοκινητικών δράσεων, πειραμάτων STEM και μαγειρικών συνταγών. 

Tμήμα Senior A, τέσσερα 60λεπτα sessions, δύο φορές την εβδομάδα για παιδιά 7-8 ετών.

“Paula the Predictor, Quincy the Questioner, Clara the Clarifier and Sammy the Summarizer”. Η παρέα της προσέγγισης “Reciprocal Reading” μεγαλώνει και μαζί της μεγαλώνουμε και εμείς!  Καλλιεργούμε δεξιότητες  ανάλυσης κειμένων με τον πιο κεφάτο και ευφάνταστο τρόπο, ενώ βελτιώνουμε το συγγραφικό μας ταλέντο διασκεδάζοντας. Τέλος, ενισχύουμε το πρόγραμμα σπουδών μας με στοχευμένες θεματικές ενότητες, όπου η εξάσκηση του λεξιλογίου και η εξοικείωση των παιδιών με τα γραμματικά φαινόμενα, γίνονται μέσα από την ολοκλήρωση εικαστικών projects, θεατρικών αυτοσχεδιασμών, κόμικς ιστοριών, εκπαιδευτικών εφαρμογών, μουσικοκινητικών δράσεων, πειραμάτων STEM και μαγειρικών συνταγών.

Τμήμα Senior B, τέσσερα 60λεπτα sessions, δύο φορές την εβδομάδα για παιδιά 8-9 ετών.

Σε αυτό το επίπεδο, οι τέσσερις δεξιότητες “reading, listening, speaking and writing” καλλιεργούνται ολιστικά και μαθητοκεντρικά. Τα παιδιά εξασκούνται στο πώς να χαρτογραφούν τα κείμενα και τις ιστορίες που ακούν και διαβάζουν, ώστε να είναι τα ίδια οι πρωταγωνιστές στο ταξίδι της γνώσης. Εξοικειώνονται με περισσότερα είδη γραπτού λόγου, επηρεάζουν τη συνέχεια μιας ιστορίας, αλλάζουν τους χαρακτήρες, πειραματίζονται!  Στη μητρική μας γλώσσα, η πορεία από τον προφορικό στο γραπτό λόγο, έρχεται πιο γρήγορα, αλλά στο LIBERTY LAB, με τη μεθοδολογία που ακολουθείται και την προσέγγιση “Learning by Doing”, οι μαθητές μας έρχονται πολύ κοντά σε αυτό. Τέλος, ενισχύουμε το πρόγραμμα σπουδών μας με στοχευμένες θεματικές ενότητες, εικαστικά projects, πληθώρα εκπαιδευτικών εφαρμογών, μουσικοκινητικές δράσεις, STEM και με το Masterchef kids edition. 

Τμήμα Senior C, τέσσερα 60λεπτα sessions, δύο φορές την εβδομάδα για παιδιά 9-10 ετών. 

Σε αυτό το επίπεδο οι μαθητές μας έχουν διδαχθεί όλες τις βασικές γραμματικές δομές της Αγγλικής γλώσσας και μπορούν να χρησιμοποιήσουν στον προφορικό και γραπτό λόγο τους περίπου 1000 λέξεις. Έτσι, τα παιδιά αποκτούν μεγαλύτερη ελευθερία κι έχουν τη δυνατότητα για περαιτέρω εξάσκηση και ανάπτυξη των γλωσσικών τους δεξιοτήτων, μέσω “Content and Language Integrated Learning”. Αυτό σημαίνει ότι δημιουργείται απόλυτη ταύτιση ανάμεσα στα κομμάτια της γλώσσας που μαθαίνουν και στο πεδίο ενδιαφέροντός τους, αλλά και σύνδεση άλλων μαθημάτων, όπως για παράδειγμα: Παγκόσμιας Ιστορίας, Κοινωνιολογίας, ή Φυσικής με τα Αγγλικά. Γι’ αυτό το λόγο υποστηρίζουμε πως στο LIBERTY LAB οι μαθητές μας γίνονται οι αυριανοί “Global Citizens”. Τέλος, ενισχύουμε το πρόγραμμα σπουδών μας με στοχευμένες θεματικές ενότητες, εικαστικά projects, πληθώρα εκπαιδευτικών εφαρμογών, μουσικοκινητικές δράσεις, STEM και με το Masterchef kids edition. 

Τμήμα Senior C Plus, έξι 60λεπτα sessions, τρεις φορές την εβδομάδα για παιδιά 10-12 ετών. 

Για τις δύο τελευταίες τάξεις του δημοτικού, προτείνουμε ένα εντατικό, βιωματικό πρόγραμμα, όπου όμοια με τη διδακτική προσέγγιση του Liberty Lab Experts, προάγει την ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων  μέσω “Content and Language Integrated Learning”. Η σύνδεση της Αγγλικής γλώσσας με άλλα μαθήματα, αξιοποιεί όλα τα ταλέντα και τα ενδιαφέροντα των μαθητών μας και ενσωματώνει προτάσεις και πρωτοβουλίες τους στη μαθησιακή διαδικασία. Τέλος, ενισχύουμε το πρόγραμμα σπουδών μας με στοχευμένες θεματικές ενότητες, εικαστικά projects, πληθώρα εκπαιδευτικών εφαρμογών, μουσικοκινητικές δράσεις, με το Masterchef kids edition και τη χρήση των tablets ως εκπαιδευτικό εργαλείο για έρευνα και ολοκλήρωση projects.  

Οι σύγχρονες υπηρεσίες μας διευκολύνουν την καθημερινότητά σας.

Παρέχεται δωρεάν παρατήρηση και συλλογή στοιχείων της πολύπλευρης προσωπικότητας του παιδιού, καθώς και υποστηρικτικές δράσεις και συμβουλευτική γονέων. 

Παρέχεται δωρεάν στους ήδη συμμετέχοντες στα προγράμματά μας, η δυνατότητα παραμονής στο χώρο για ελεύθερο παιχνίδι, αξιοποίηση βιβλιοθήκης και υπολογιστών, χρήση επιτραπέζιων παιχνιδιών, κ.α. καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του χώρου.

Θερινό, ημερήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δράσεων στην Αγγλική γλώσσα, δημιουργικής απασχόλησης που προσφέρει αξέχαστες και μαγευτικές εμπειρίες σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.

Χειμερινό, πρωινό, ημερήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δράσεων στην Αγγλική γλώσσα, δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 5-12 ετών, κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών των Χριστουγέννων.

Πρωινό, ημερήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δράσεων στην Αγγλική γλώσσα, δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 5-12 ετών, κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών του Πάσχα.

Συχνές Ερωτήσεις:

 • Γιατί να επιλέξω το Liberty Lab για το παιδί μου;

  Αν στόχος σας είναι η αγάπη για μια γλώσσα που οδηγεί στην απρόσκοπτη επικοινωνία χωρίς φόβο και ενδοιασμούς, αν η απόκτηση ενός πτυχίου Αγγλικών δεν είναι για εσάς αυτοσκοπός και αν πιστεύετε στη χαρά της ανακάλυψης και της ψυχαγωγίας ως μέσο για να κατακτήσει ένα παιδί τη γνώση….τότε το LIBERTY LAB είναι η σωστή επιλογή.

 • Μέχρι πόσους μαθητές έχουν τα τμήματα του Liberty Lab;

  Τα τμήματα του Liberty Lab είναι αυστηρά ολιγομελή, ώστε τα παιδιά να αξιοποιούν κάθε δυνατή ευκαιρία για την εξάσκηση της Αγγλικής γλώσσας, να δεθούν σαν ομάδα και να συμμετέχουν ενεργά στην κάθε δραστηριότητα. 

 • Μπορεί το παιδί με ένα βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα να μάθει γραμματική και συντακτικό;

  Στο Liberty Lab ακολουθήσαμε μια σειρά από πολύ καλά δομημένα, ωστόσο απλά βήματα, για τη δημιουργία του προγράμματος σπουδών μας.  
  Βήμα 1ο: Το κάθε επίπεδο που κατακτά ένας μαθητής κατά την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας ορίζεται από τον κοινό Ευρωπαϊκό κώδικα, γνωστό ως CEFR (Common European Framework of Reference for Languages) και αυτός υπαγορεύει τα βασικά χαρακτηριστικά και του δικού μας προγράμματος ως προς τους στόχους.

  Βήμα 2ο: Η κοινή παραδοχή, ότι η γλώσσα είναι ένα ζωντανό σύστημα επικοινωνίας. Επομένως, σαφώς και οφείλουμε να την προσεγγίζουμε ως βίωμα, συναισθηματικό, αισθητηριακό και ολιστικό. 

  Βήμα 3ο: Θέτουμε τους μαθησιακούς μας στόχους. Σχεδιάζουμε ζωντανές, βιωματικές ενότητες που αφορούν, ενδιαφέρουν και συγκινούν τα παιδιά. 

  Βήμα 4ο: Αφαιρούμε από τη διαδικασία της μάθησης, την παθητικότητα και την απουσία σύνδεσης με το αντικείμενο μελέτης, όχι την γραμματική! Ενθαρρύνοντας τα παιδιά να ανακαλύψουν και να εκφραστούν, δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες, ωστέ να κάνουν βαθύτερες συνδέσεις με το αντικείμενο μελέτης και να μάθουν και τη δεύτερη γλώσσα με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που μαθαίνουν τη μητρική τους.