τμηματα & υπηρεσιες

Τα τμήματά μας:

Η πρώτη γνωριμία με τα Αγγλικά ξεκινάει εδώ για τους πιο μικρούς μας φίλους!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το Βρετανικό μοντέλο εκμάθησης, ανάγνωσης και γραφής “Read Write Inc” (RWI). Σύμφωνα με αυτό, τα παιδιά μαθαίνουν τους ήχους των Αγγλικών, όπως προφέρονται μέσα στις λέξεις, πρώτα τους πιο συχνούς συνδυασμούς φωνημάτων και λέξεων και αργότερα τους πιο σύνθετους ήχους και φθόγγους. Οι ήχοι δίνονται μέσα από οπτικά ερεθίσματα, με τα βιβλία και τα βίντεο της μεθόδου από την σειρά “Biff Chip and Keeper”. Μέσα από ακουστικά ερεθίσματα τραγουδάμε τους ήχους, δυνατά, σιγά, θυμωμένα, χαρούμενα, σαν τραγουδιστές όπερας και σαν ροκ σταρ! Μας αρέσει να εξασκούμαστε σε ζευγάρια και μικρές ομάδες στην γραφή, χρησιμοποιώντας την άμμο, τα φύλλα, το νερό ή το σώμα μας. Ενισχύουμε το πρόγραμμα σπουδών μας με στοχευμένες θεματικές ενότητες, όπου η εξάσκηση του λεξιλογίου και η εξοικείωση των παιδιών με τα γραμματικά φαινόμενα γίνονται μέσα από την ολοκλήρωση εικαστικών projects, θεατρικών αυτοσχεδιασμών, κόμικς ιστοριών, εκπαιδευτικών εφαρμογών, μουσικοκινητικών δράσεων, πειραμάτων STEM και μαγειρικών συνταγών.

Τμήμα Junior A, δύο 60λεπτα sessions, μία φορά την εβδομάδα για παιδιά 5-6 ετών. Η πρώτη γνωριμία με τα Αγγλικά ξεκινάει εδώ για τους μικρούς μας φίλους! Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το Βρετανικό μοντέλο εκμάθησης, ανάγνωσης και γραφής “Read Write Inc” (RWI). Σύμφωνα με αυτό, τα παιδιά μαθαίνουν τους ήχους των Αγγλικών όπως προφέρονται μέσα στις λέξεις, πρώτα τους πιο συχνούς συνδυασμούς φωνημάτων και λέξεων και αργότερα τους πιο σύνθετους ήχους και φθόγγους. Οι ήχοι δίνονται μέσα από οπτικά ερεθίσματα, με τα βιβλία και τα βίντεο της μεθόδου από την σειρά “Biff Chip and Keeper”. Μέσα από ακουστικά ερεθίσματα τραγουδάμε τους ήχους, δυνατά, σιγά, θυμωμένα, χαρούμενα, σαν τραγουδιστές όπερας και σαν ροκ σταρ! Μας αρέσει να εξασκούμαστε σε ζευγάρια και μικρές ομάδες στην γραφή, χρησιμοποιώντας την άμμο, τα φύλλα, το νερό ή το σώμα μας. Ενισχύουμε το πρόγραμμα σπουδών μας με στοχευμένες θεματικές ενότητες, όπου η εξάσκηση του λεξιλογίου και η εξοικείωση των παιδιών με τα γραμματικά φαινόμενα γίνονται μέσα από την ολοκλήρωση εικαστικών projects, θεατρικών αυτοσχεδιασμών, κόμικς ιστοριών, εκπαιδευτικών εφαρμογών, μουσικοκινητικών δράσεων, πειραμάτων STEM και μαγειρικών συνταγών.

Αυτό το τμήμα αποτελεί την πρότασή μας για μια δυναμική πρώτη γνωριμία με την Αγγλική γλώσσα για παιδιά Α’ και Β’ δημοτικού!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει το Βρετανικό μοντέλο εκμάθησης, ανάγνωσης και γραφής “Read Write Inc” (RWI) και τη σειρά “Floppy’s Phonics” της Oxford University Press. Ο συνδυασμός αυτός αποτελεί ένα δομημένο πρόγραμμα, σχεδιασμένο για να διασφαλίσει σε όλα τα παιδιά την εκμάθηση της ανάγνωσης με ευκολία και ακρίβεια. Η ολιστική αυτή προσέγγιση δημιουργεί αναγνώστες με αυτοπεποίθηση, ομιλητές με ευφράδεια και συγγραφείς με κέφι. Σύμφωνα με αυτό το μοντέλο, τα παιδιά μαθαίνουν τους ήχους των Αγγλικών όπως προφέρονται μέσα στις λέξεις, πρώτα τους πιο συχνούς συνδυασμούς φωνημάτων και λέξεων και αργότερα τους πιο σύνθετους ήχους και φθόγγους. Οι ήχοι δίνονται μέσα από οπτικά ερεθίσματα, με τα βιβλία και τα βίντεο της μεθόδου. Μέσα από ακουστικά ερεθίσματα τραγουδάμε τους ήχους δυνατά, σιγά, θυμωμένα, χαρούμενα, σαν τραγουδιστές όπερας και σαν ροκ σταρ! Μας αρέσει να εξασκούμαστε σε ζευγάρια και μικρές ομάδες στην γραφή, χρησιμοποιώντας την άμμο, τα φύλλα, το νερό ή το σώμα μας. Ενισχύουμε το πρόγραμμα σπουδών μας με στοχευμένες θεματικές ενότητες, όπου η εξάσκηση του λεξιλογίου και η εξοικείωση των παιδιών με τα γραμματικά φαινόμενα γίνονται μέσα από την ολοκλήρωση εικαστικών projects, θεατρικών αυτοσχεδιασμών, κόμικς ιστοριών, εκπαιδευτικών εφαρμογών, μουσικοκινητικών δράσεων, πειραμάτων STEM και μαγειρικών συνταγών.

Για μικρούς φίλους με μεγάλη αγάπη για τα Αγγλικά. Εντατικό, βιωματικό πρόγραμμα που συνδυάζει τη μέθοδο ανάγνωσης και γραφής  “Read Write Inc” (RWI) με την πρωτοπόρα προσέγγιση “Talk for Writing”, η οποία χρησιμοποιεί τον προφορικό λόγο και την αφήγηση ιστοριών  ως αφετηρία για την καλλιέργεια του γραπτού λόγου. Το πρόγραμμα σπουδών μας ενισχύεται με στοχευμένες θεματικές ενότητες, όπου η εξάσκηση του λεξιλογίου και η εξοικείωση των παιδιών με τα γραμματικά φαινόμενα γίνονται μέσα από την ολοκλήρωση εικαστικών projects, θεατρικών αυτοσχεδιασμών, κόμικς ιστοριών, εκπαιδευτικών εφαρμογών, μουσικοκινητικών δράσεων, πειραμάτων STEM και μαγειρικών συνταγών.
“Paula the Predictor, Quincy the Questioner, Clara the Clarifier and Sammy the Summarizer”. Η παρέα της προσέγγισης “Reciprocal Reading” μεγαλώνει και μαζί της μεγαλώνουμε και εμείς!  Καλλιεργούμε δεξιότητες  ανάλυσης κειμένων με τον πιο κεφάτο και ευφάνταστο τρόπο, ενώ βελτιώνουμε το συγγραφικό μας ταλέντο διασκεδάζοντας. Τέλος, ενισχύουμε το πρόγραμμα σπουδών μας με στοχευμένες θεματικές ενότητες, όπου η εξάσκηση του λεξιλογίου και η εξοικείωση των παιδιών με τα γραμματικά φαινόμενα, γίνονται μέσα από την ολοκλήρωση εικαστικών projects, θεατρικών αυτοσχεδιασμών, κόμικς ιστοριών, εκπαιδευτικών εφαρμογών, μουσικοκινητικών δράσεων, πειραμάτων STEM και μαγειρικών συνταγών.
Σε αυτό το επίπεδο, οι τέσσερις δεξιότητες “reading, listening, speaking and writing” καλλιεργούνται ολιστικά και μαθητοκεντρικά. Τα παιδιά εξασκούνται στο πώς να χαρτογραφούν τα κείμενα και τις ιστορίες που ακούν και διαβάζουν, ώστε να είναι τα ίδια οι πρωταγωνιστές στο ταξίδι της γνώσης. Εξοικειώνονται με περισσότερα είδη γραπτού λόγου, επηρεάζουν τη συνέχεια μιας ιστορίας, αλλάζουν τους χαρακτήρες, πειραματίζονται!  Στη μητρική μας γλώσσα, η πορεία από τον προφορικό στο γραπτό λόγο, έρχεται πιο γρήγορα, αλλά στο LIBERTY LAB, με τη μεθοδολογία που ακολουθείται και την προσέγγιση “Learning by Doing”, οι μαθητές μας έρχονται πολύ κοντά σε αυτό. Τέλος, ενισχύουμε το πρόγραμμα σπουδών μας με στοχευμένες θεματικές ενότητες, εικαστικά projects, πληθώρα εκπαιδευτικών εφαρμογών, μουσικοκινητικές δράσεις, STEM και με το Masterchef kids edition.
Σε αυτό το επίπεδο οι μαθητές μας έχουν διδαχθεί όλες τις βασικές γραμματικές δομές της Αγγλικής γλώσσας και μπορούν να χρησιμοποιήσουν στον προφορικό και γραπτό λόγο τους περίπου 1000 λέξεις. Έτσι, τα παιδιά αποκτούν μεγαλύτερη ελευθερία κι έχουν τη δυνατότητα για περαιτέρω εξάσκηση και ανάπτυξη των γλωσσικών τους δεξιοτήτων, μέσω “Content and Language Integrated Learning”. Αυτό σημαίνει ότι δημιουργείται απόλυτη ταύτιση ανάμεσα στα κομμάτια της γλώσσας που μαθαίνουν και στο πεδίο ενδιαφέροντός τους, αλλά και σύνδεση άλλων μαθημάτων, όπως για παράδειγμα: Παγκόσμιας Ιστορίας, Κοινωνιολογίας, ή Φυσικής με τα Αγγλικά. Γι’ αυτό το λόγο υποστηρίζουμε πως στο LIBERTY LAB οι μαθητές μας γίνονται οι αυριανοί “Global Citizens”. Τέλος, ενισχύουμε το πρόγραμμα σπουδών μας με στοχευμένες θεματικές ενότητες, εικαστικά projects, πληθώρα εκπαιδευτικών εφαρμογών, μουσικοκινητικές δράσεις, STEM και με το Masterchef kids edition.

Επιπλέον υπηρεσίες:

Παρέχεται δωρεάν παρατήρηση και συλλογή στοιχείων της πολύπλευρης προσωπικότητας του παιδιού, καθώς και υποστηρικτικές δράσεις και συμβουλευτική γονέων.
Παρέχεται δωρεάν στους ήδη συμμετέχοντες στα προγράμματά μας, η δυνατότητα παραμονής στο χώρο για ελεύθερο παιχνίδι, αξιοποίηση βιβλιοθήκης και υπολογιστών, χρήση επιτραπέζιων παιχνιδιών, κ.α. καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του χώρου.
Θερινό, ημερήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δράσεων στην Αγγλική γλώσσα, δημιουργικής απασχόλησης που προσφέρει αξέχαστες και μαγευτικές εμπειρίες σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.
Χειμερινό, πρωινό, ημερήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δράσεων στην Αγγλική γλώσσα, δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 5-12 ετών, κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών των Χριστουγέννων.
Πρωινό, ημερήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δράσεων στην Αγγλική γλώσσα, δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά 5-12 ετών, κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών του Πάσχα.

Συχνές Ερωτήσεις:

 • Γιατί να επιλέξω το Liberty Lab για το παιδί μου;

  Αν στόχος σας είναι η αγάπη για μια γλώσσα που οδηγεί στην απρόσκοπτη επικοινωνία χωρίς φόβο και ενδοιασμούς, αν η απόκτηση ενός πτυχίου Αγγλικών δεν είναι για εσάς αυτοσκοπός και αν πιστεύετε στη χαρά της ανακάλυψης και της ψυχαγωγίας ως μέσο για να κατακτήσει ένα παιδί τη γνώση….τότε το LIBERTY LAB είναι η σωστή επιλογή.

 • Μέχρι πόσους μαθητές έχουν τα τμήματα του Liberty Lab;

  Τα τμήματα του Liberty Lab είναι αυστηρά ολιγομελή, ώστε τα παιδιά να αξιοποιούν κάθε δυνατή ευκαιρία για την εξάσκηση της Αγγλικής γλώσσας, να δεθούν σαν ομάδα και να συμμετέχουν ενεργά στην κάθε δραστηριότητα.

 • Μπορεί το παιδί με ένα βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα να μάθει γραμματική και συντακτικό;

  Στο Liberty Lab ακολουθήσαμε μια σειρά από πολύ καλά δομημένα, ωστόσο απλά βήματα, για τη δημιουργία του προγράμματος σπουδών μας.  
  Βήμα 1ο: Το κάθε επίπεδο που κατακτά ένας μαθητής κατά την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας ορίζεται από τον κοινό Ευρωπαϊκό κώδικα, γνωστό ως CEFR (Common European Framework of Reference for Languages) και αυτός υπαγορεύει τα βασικά χαρακτηριστικά και του δικού μας προγράμματος ως προς τους στόχους.

  Βήμα 2ο: Η κοινή παραδοχή, ότι η γλώσσα είναι ένα ζωντανό σύστημα επικοινωνίας. Επομένως, σαφώς και οφείλουμε να την προσεγγίζουμε ως βίωμα, συναισθηματικό, αισθητηριακό και ολιστικό. 

  Βήμα 3ο: Θέτουμε τους μαθησιακούς μας στόχους. Σχεδιάζουμε ζωντανές, βιωματικές ενότητες που αφορούν, ενδιαφέρουν και συγκινούν τα παιδιά. 

  Βήμα 4ο: Αφαιρούμε από τη διαδικασία της μάθησης, την παθητικότητα και την απουσία σύνδεσης με το αντικείμενο μελέτης, όχι την γραμματική! Ενθαρρύνοντας τα παιδιά να ανακαλύψουν και να εκφραστούν, δημιουργούμε τις κατάλληλες συνθήκες, ωστέ να κάνουν βαθύτερες συνδέσεις με το αντικείμενο μελέτης και να μάθουν και τη δεύτερη γλώσσα με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που μαθαίνουν τη μητρική τους.