Η ομάδα μας

Our Dream Team

Γνωρίστε το επιστημονικό μας προσωπικό

Αν στόχος σας είναι η αγάπη για μια γλώσσα που οδηγεί στην απρόσκοπτη επικοινωνία χωρίς φόβο και ενδοιασμούς, αν η απόκτηση ενός πτυχίου Αγγλικών δεν είναι για εσάς αυτοσκοπός και αν πιστεύετε στη χαρά της ανακάλυψης και της ψυχαγωγίας ως μέσο για να κατακτήσει ένα παιδί τη γνώση….τότε το LIBERTY LAB είναι η σωστή επιλογή.
Η Μιχαέλα Σύρμου, σπούδασε στο πανεπιστήμιο Anglia Ruskin του Κέιμπριτζ. Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές της σπουδές στην Αγγλική Φιλολογία και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Ευρωπαϊκή Γλώσσα και Πολιτισμικές Σπουδές. Εργάστηκε σε δύο ειδικά σχολεία της Γερμανίας συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Κομένιους. Αργότερα εξειδικεύτηκε στην εκμάθηση της Αγγλικής γλώσσας σε παιδιά προσχολικής ηλικίας με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης DELTA του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ. Έκτοτε, αφιερώνεται στη διάδοση της ολιστικής προσέγγισης στην εκπαίδευση μέσω καινοτόμων ομαδοσυνεργατικών, μαθητοκεντρικών δράσεων. Τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια η Μιχαέλα Σύρμου έχει εργαστεί με όραμα και συνέπεια σε πολλά από τα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης.
Η Μαρία Γιάγκου είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μετά την ολοκλήρωση των προπτυχιακών σπουδών της, άρχισε να εκπαιδεύεται σε ποικίλους τομείς μέσω ημερίδων και σεμιναρίων, όπως η Ειδική Αγωγή και η Διαπολιτισμική Εκπαίδευση. Στη συνέχεια, συμμετείχε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα με θέμα την διδασκαλία της Αγγλικής ως Διεθνούς Γλώσσας,αποκτώντας εξειδικευμένες γνώσεις στην δημιουργία και αξιολόγηση εκπαιδευτικού υλικού. Τα τελευταία χρόνια, έχει εργαστεί σε ιδιωτικά κέντρα ξένων γλωσσών, παραδίδοντας ταυτόχρονα και ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθητές δημοτικού και προσχολικής ηλικίας. Παράλληλα συμμετείχε σε εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ιρλανδία, βασισμένα στη βιωματική και ομαδοσυνεργατική μάθηση εστιάζοντας στην εξοικείωση του παιδιού με την τεχνολογία καθώς και την επίτευξη των στόχων του μέσω εκπαιδευτικών projects και δραστηριοτήτων. Η Μαρία Γιάγκου συμμετείχε επίσης εθελοντικά σε μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα απασχολώντας κυρίως παιδιά προσχολικής ηλικίας στοχεύοντας στην δια βίου μάθηση.
Η Σοφία γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπου ανακάλυψε την αγάπη της για τη διδασκαλία, τη λογοτεχνία και το θέατρο. Αυτό οδήγησε στην περαιτέρω διερεύνηση των δυνατοτήτων του θεάτρου και της τέχνης στην εκπαίδευση, μέσω των μεταπτυχιακών της σπουδών στο Λονδίνο (MA Applied Theatre στο Royal Central School of Speech and Drama) και διαφόρων σχετικών πρότζεκτ. Έχει διδάξει σε κέντρα ξένων γλωσσών, καθώς και σε θερινά σχολεία στην Αγγλία, ενώ ταυτόχρονα συντονίζει θεατρο-παιδαγωγικά προγράμματα με την μη κερδοσκοπική οργάνωση Σχεδία στην Πόλη, διαδικτυακά και διά ζώσης. Η διδασκαλία της βασίζεται στις αρχές της βιωματικής, επικοινωνιακής μάθησης, μέσω παιχνιδιού και τέχνης. Επιπλέον, λατρεύει τη ζωγραφική, το χορό και τη λογοτεχνία του φανταστικού!
Η Φιλίτσα Αγγελίδου είναι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος του μεταπτυχιακου πτυχίου με τίτλο “η Αγγλική ως ξένη και διεθνής γλώσσα”, του ανοικτού πανεπιστημίου Πατρών. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια εργάζεται σε κέντρα ξένων γλωσσών, με εξειδίκευση στους young learners. Τα καλοκαίρια δουλεύει ως δασκάλα στην Ιρλανδία, σε μαθητές από όλον τον κόσμο και ηλικίας 12 -17 ετών. Η αγάπη της για την διδασκαλία την οδήγησε στο να παρακολουθήσει σεμινάρια ειδικής αγωγής ώστε να μπορεί να μπορεί να σχεδιάζει μαθήματα που να εξυπηρετούν τις ανάγκες και δεξιότητες όλων των παιδιών. Η κα Αγγελίδου έχει επίσης, συμμετάσχει σε εκπαιδευτικές, καλλιτεχνικές δράσεις του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, για παιδιά Δημοτικού, της αρέσουν ιδιαίτερα οι περιπέτειες και τα ταξίδια. Τέλος, είναι κάτοχος πτυχίου (Β2) στην Ισπανική γλώσσα.